Leonardo Dicaprio - Een man met een bijzondere levensstijl

Leonardo Dicaprio - Een man met een bijzondere levensstijl 

Iedereen kent de acteur Leonardo DiCaprio. Of je hem nu kent van ‘The Titanic’ of van 'The Wolf of Wall Street’. Hij heeft vele rollen mogen vervullen en hier heeft hij ook een aardig zakcentje mee verdient.

Carrière van Dicaprio

Leonardo begon al op jonge leeftijd met acteren en hij bleek talent te hebben. Op twintigjarige leeftijd kreeg DiCaprio zijn eerste Oscarnominatie voor zijn rol in de ‘What’s eating Gilbert Grape'. Hij speelt in deze film een jongen met een geestelijke beperking. Daarna maakt hij zijn debuut als Jack in ‘Titanic’. Deze film was meer een vloek voor DiCaprio. Hij werd gezien als een jonge womanizer, van dit imago wilde hij zo snel mogelijk af. Door complexe rollen aan te nemen in films zoals ‘The Wolf of Wall Street’ of ‘The Aviator’ kwam hij meer van dit imago los. En goed dat hij die rollen heeft gespeeld. Zijn carrière kreeg er ook een boost van! DiCaprio is niet meer van het doek te denken.

Het vermogen van de acteur

Door de vele grote rollen die DiCaprio speelt verdient hij veel. Daarnaast verdient hij veel uit ondernemingen, aandelen en investeringen. Hij is er dan ook niet vies van om grote aankopen te doen. Hij investeert zijn geld graag in vastgoed en bezit meerdere huizen verdeeld over de Verenigde Staten. Door deze investeringen in vastgoed, groeit zijn vermogen nog sneller. Naast vastgoed kocht DiCaprio ook een privé-eiland. Zijn vermogen wordt op 260 miljoen geschat en dit heeft hij vooral te danken aan zijn grote rollen in films en het investeren in vastgoed.  

Meer dan alleen een rijke man

Naast acteur is DiCaprio een activist. Hij zet zich in om onze bedreigde planeet te redden. Hij heeft hiervoor zijn eigen stichting opgezet. In 2014 werd hij benoemd als United Messenger of Peace met focus op de klimaatverandering waarvoor hij strijdt. Hij riep tijdens zijn speech wereldleiders op om iets te doen tegen de klimaatverandering. 
Door middel van het maken van documentaires probeert hij de aandacht te krijgen van het grote publiek. 

DiCaprio heeft al heel wat jaren als acteur erop zitten. Hij heeft grote rollen gespeeld die zijn carrière een boost hebben gegeven. Met dit vermogen geniet hij volop van het leven, maar hij investeert zijn geld ook in het milieu. Naast acteren is hij ook een klimaatactivist. 
 

Terug naar overzicht