De industriële stijl

Industriële stijl

Houdt u van natuurlijke elementen met rauwe randjes? Dan is de industriële woonstijl wellicht iets voor u. De industriële stijl betekent niet dat het lijkt alsof u in een fabriek woont. Integendeel: er zijn genoeg manieren om een dergelijke stijl zeer woonbaar en huiselijk te maken. Door de combinatie van het rauwe en strakke van de industriële stijl en het warme van hout en een mooi tapijt of deken, krijgt u een schitterend interieur! 

Beton en hout

Een rauwe look die u creëert met bijvoorbeeld beton, is eenvoudig te implementeren in het interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen tafelblad, betonnen keukenblad of een betonnen vloer. Wilt u het iets minder extreem aanpakken? Kies dan voor een betonnen lampenkamp of betonnen vazen als decoratie. Door beton te combineren met hout, maakt u het geheel wat warmer. Bij een betonnen vloer staat een houten tafel mooi en vice versa. 

Industrial hardware

Industrial hardware, bijvoorbeeld schroeven, bouten en dergelijke, kunnen een ideale toevoeging zijn op een industrieel interieur. Een houten kast krijgt meteen een heel ander uiterlijk wanneer er zwaar beslag op zit. Ook een industriële lamp kan meteen een rauwe look geven aan het interieur. Met kleine aanpassingen kunt u dus al snel een dergelijke stijl creëren. 

Niet stucen 

Een stenen muur is een schitterend ruw element in een interieur. In negen van de tien gevallen wordt een dergelijke wand meteen onder een dikke stuc-laag gesmeerd, waardoor er niets meer van te zien is. Dit is zonde, want een dergelijke wand kan een echte eyecatcher zijn in uw interieur. Het is ook mogelijk om steenstrips te gebruiken met een stenen uiterlijk. Dan hoeft u niet uw hele muur te ontdoen van stucwerk. 

Terug naar overzicht