De juiste verlichting

Kies de juiste verlichting

In het interieur zijn vele belangrijke aspecten die tezamen een sfeervol geheel moeten vormen. Een aspect wat niet onderschat mag worden, is interieurverlichting. Verlichting is niet alleen zeer praktisch, maar zorgt ook voor een ontspannen sfeer in bijvoorbeeld de woon- en slaapkamer, en voor de actieve werksfeer in een kantoor. Door verlichting op een juiste manier toe te passen, creëert u eenheid én sfeer, precies zoals dat de bedoeling is. Wij hebben enkele belangrijke verlichting tips op een rijtje gezet zodat u meteen kunt beginnen met het inrichten van uw verlichting thuis! 

Functionele verlichting, sfeerverlichting en spotverlichting 

Er zijn verschillende soorten verlichting die van pas kunnen komen in uw huis. Functionele verlichting is bijvoorbeeld de lamp boven de keukentafel, die ervoor zorgt dat u kunt zien wat u eet. Vervolgens is er sfeerverlichting, bijvoorbeeld dat leuke tafellampje naast de tv dat zorgt voor een gloomy sfeer. Tenslotte is er spotverlichting, zodat u de aandacht kunt vestigen op bepaalde zaken. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan kunstwerken en dergelijke. Door deze soorten verlichting optimaal te combineren, krijgt u één geheel en dat is precies wat u wilt. 

Tip: anders dan anders 

Wellicht bent u ook iemand die graag op safe speelt: “als ik voor die simpele lamp kies, dan past het zeker bij de rest”. Dat klopt, maar wordt het niet eens tijd om eens iets anders dan anders te doen? In principe is het erg gemakkelijk om verschillende lampen binnen één stijl te combineren. Het hoeft niet allemaal van dezelfde serie of van hetzelfde merk te komen. Een romantische lamp kan namelijk op veel manieren worden uitgevoerd.

Terug naar overzicht