De trend van 2024: een vloerkleed voor buiten

De trend van 2024: een vloerkleed voor buiten

Iedereen weet dat een vloerkleed veel luxe sfeer kan toevoegen aan een woning. Maar wist je dat je een vloerkleed ook prima buiten kunt neerleggen? Deze trend was een aantal jaar terug ook al te zien, maar lijkt nu weer terug te komen. Het komt steeds vaker voor dat vloerkleden in de tuin of op het balkon neergelegd worden. Zo heeft Volero de leukste kleden voor binnen én buiten, in allerlei kleuren en met allerlei patronen. Er is dus voor ieder wat wils.

Wat is een vloerkleed voor buiten?

Vaak kun je een binnen vloerkleed niet zomaar buiten neerleggen. De stof die ervoor gebruikt is, is namelijk gevoelig voor schimmels en niet bestand tegen verschillende (hevige) weersomstandigheden. Een buitenkleed is dit wel. Het kan prima natgeregend worden en is daarbij ook bestand tegen schadelijke UV-straling. Bij vloerkleden voor binnen zou dit leiden tot het vervagen van de kleuren, maar dat is bij een buitenkleed niet het geval. Het kleed is vaak gemaakt van polypropyleen. Hierdoor kun je de kleden makkelijk met een sopje schoonmaken. Daarbij is dit soort plastic goed te bedrukken, waardoor je vloerkleden kunt kopen met mooie prints. Daarnaast kan een vloerkleed voor buiten ook prima binnen neergelegd worden. Het voordeel is dus dat je het makkelijk schoon kunt maken en dat het bestand is tegen vlekken, waardoor het dus heel geschikt is voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

De voordelen van buiten vloerkleden

Een vloerkleed voor buiten is dus enorm geschikt voor buiten, omdat het bestand is tegen water, UV-straling en andere weersomstandigheden. Er hangen echter meer voordelen aan een buitenkleed, ook wanneer je hem binnen gebruikt. Zo is een buiten vloerkleed veel hygiënischer. Je kunt hem makkelijk met een tuinslang en een sopje schoonmaken. Heel handig, vooral wanneer je huisdieren of kinderen hebt. Daarnaast gaat het materiaal waarvan een buiten vloerkleed gemaakt is veel langer mee. Het is sterk materiaal, wat niet snel slijt (de kleuren blijven daardoor ook lang goed) en daarbij is het ook brandvertragend. Ondanks dat het een soort plastic is, is het vloerkleed zacht, waardoor het zelfs geschikt is in de kinderkamer. Als laatste is een buiten vloerkleed, dankzij het voordelige materiaal, een stuk goedkoper dan een vloerkleed voor binnen. Heb jij er al een?

Terug naar overzicht