Dit zijn de tuintrends van 2023

Met de zomer voor de deur is het weer tijd om de tuin in te richten. Ook dit jaar zijn er weer veel trends bij het invullen van de tuin. Wat vooral opvalt is dat mensen steeds meer aandacht besteden in het verlichten van hun tuin. Tuinverlichting is namelijk niet alleen mooi voor in het donker, het biedt ook een stukje veiligheid. Bij het kopen van deze lampen is vooral op te merken dat lightpro verlichting het erg goed doet. Deze producten worden dan ook in steeds meer tuinen gebruikt.

Welke soorten verlichting zijn er?

Doordat er zoveel vraag is naar tuinverlichting, is er een breed aanbod te vinden aan opties. Het is dan ook maar net wat je wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld een elegant ontwerp, dan kan je het beste kiezen voor hangende verlichting of voor verlichting in de grond. Voordelig hieraan is dat het geen extra ruimte in beslag neemt. Ook is het mogelijk om verlichting in de grond te steken. Het is dan belangrijk om eerst een grondspies aan te schaffen, zodat je de verlichting hierin kunt installeren. Tenslotte zijn er lampen die je in de vijver kunt plaatsen.

Waar moet je verder op letten?

Bij verlichting in de tuin is het ook belangrijk om op een paar andere zaken te letten. Denk allereerst aan het vermogen van de lamp. Zoek dus goed op welk vermogen het beste aansluit op jouw wensen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of de lampen op basis van LED zijn. Dit is namelijk een duurzamere optie dan voor een halogenen optie. LED verlichting verbruikt minder energie en gaat tevens een stuk langer mee. Een laatste tip is om de lampen in te stellen enkel wanneer ze nodig zijn, om zo energie te besparen.

Ook gaas doet het goed

Naast verlichting in de tuin is ook te zien dat veel tuinen gebruik maken van gaas. Dit wordt namelijk gedaan om bepaalde dieren buiten de tuin te houden. Knaagdieren als dassen vormen vaak een bedreiging voor tuinen, omdat deze gewassen en andere materialen kapot maken. Daarom is het belangrijk om gaas tegen dassen aan te schaffen. Hiermee zorg je ervoor dat deze dieren niet zomaar je tuin in komen. Dit zorgt er dan ook voor dat je jouw tuin goed kunt beschermen tegen gevaar en zo veilig kunt tuinieren in de tuin.

Welke gaas heb je nodig?

Wanneer je gaas wilt aanschaffen voor in je tuin, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Ten eerste is het zaak om de juiste dikte te kiezen. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin, dan is het aan te raden om voor een dikker type gaas te gaan. Het is dan ook belangrijk dat het gaas sterk genoeg is. Op die manier weet je namelijk zeker dat er geen ongedierte door het gaas heen kan komen. Zorg er dus voor dat je van tevoren goed online kijkt naar de mogelijkheden van het gaas. Dit kan je doen door gefilterd te zoeken naar gaas.

Terug naar overzicht