Hoe de rijken rijk blijven

Hoe de rijken rijk blijven

Al eeuwen is er een kloof tussen arm en rijk. Het verschil zit hem vaak in de gewoontes die mensen hebben. Rijke mensen hebben andere gewoontes, die hen nog rijker maken. 
Hieronder een lijst met alle gewoontes echt voor rijken. Door deze stappen te volgen, kun je misschien ook rijker worden. 

Ze houden zich rustig

Uit een onderzoek onder 500 rijken bleek dat mensen die overdrijven en snel uit kunnen vallen een slechte indruk maken. Als je rustig blijft heb je vaak meer effect, dan uit je slof te schieten. 

Ze houden dagelijkse to do-lijstjes bij 

Uit een onderzoek naar gewoontes van superrijken werd ontdekt dat 81% dagelijkse to do-lijstjes heeft. Onder de minder welvarende bevolking hield maar 19% to-do-lijstjes bij. 

Ze lezen financiële bladen 

Rijken hebben massaal abonnementen op financiële bladen. Vooral de Financial Times. Volgens statistieken heeft de gemiddelde abonnee een inkomen van ongeveer 250.000 euro. 13% van de lezers is miljonair. 

Ze kijken amper TV 

Naast het bijhouden van tijd zijn rijken ook efficiënt in tijdmanagement. Slechts 23% van de rijken kijkt meer dan 1 uur televisie per dag, in tegenstelling tot de armen is dit 77% dat langer dan 1 uur televisie kijkt. Door geen televisie te kijken houden rijke mensen meer tijd over voor andere dingen, zoals netwerken of investeren in educatie.  

Ze onderhouden hun netwerk

Rijke mensen werken veel aan hun netwerk. Ze hebben de neiging om met elkaar tijd te spenderen. Ze steken moeite en tijd in het uitbreiden van hun sociale cirkel via verschillende kanalen. 

Ze zorgen goed voor hun gezondheid

Voeding speelt een grote rol in het leven van veel mensen. De kloof tussen ongezond en gezond eten wordt steeds groter. Rijke mensen gaan steeds gezonder eten en arme mensen steeds ongezonder. Een gezonde voeding is een gezonde geest! 

Ze investeren in educatie 

Rijken zijn continu bezig om zichzelf te verbeteren, ook op educatief vlak. 63% van de rijken luistert naar educatieve audioboeken en podcasts tijdens het reizen. Van de minder gestelde mensen is dit maar 5%. 

Ze investeren 

Naast investeren in hun educatie, wordt er ook geïnvesteerd in vastgoed, aandelen en andere potjes. Door te investeren worden de rijken nog rijker. 

Ze gokken niet 

Rijken nemen weinig risico’s als het gaat om geld. Ze zullen hun geld niet uitgeven aan casino’s en loterijen. Uit onderzoek is gebleken dat gokverslavingen vele malen groter zijn in armere buurten. 

Ze staan vroeg op 

De miljonair is geen uitslaper, integendeel zelfs ze staan  zo vroeg mogelijk op. De meeste rijken staan tussen 6.00 en 7.00 op. Ook de eerste uurtjes worden zo nuttig mogelijk benut, om het meeste uit de dag te halen. 

Dit zijn de stappen om rijk te worden. Deze tips gebruiken de meeste rijken om zo productief mogelijk door het leven te gaan. Door deze productiviteit  zijn ze in staat nog rijker te worden. Rijken worden steeds rijker, omdat ze deze dingen toepassen in hun leven.  
 

Terug naar overzicht