Hoe je jouw huis een luxere uitstraling geeft

Hoe je jouw huis een luxere uitstraling geeft 

Als je denkt aan een luxe huis denk je al snel aan duur interieur. Echter zijn dure schilderijen en meubilair geen must om jouw huis van luxe te voorzien. Je huis kan namelijk ook een chique uitstraling hebben zonder dat ene Picasso schilderij. Het belangrijkste in je huis is dat alles klopt. Dit heeft te maken met het juiste kleurenpalet en bijvoorbeeld verzorgde toevoegingen zoals gordijnen op maat. Op deze manier zorg je ervoor dat de dingen in je huis ‘logisch’ zijn en hierdoor luxe uitstralen. Dit artikel benoemt daarom enkele tips die ervoor zorgen dat jij het meeste uit je huis kan halen.

Statementkleur

Ten eerste is het belangrijk dat je kiest voor een statementkleur. Dit kan bijvoorbeeld donkergroen zijn of bordeaux rood. Zodra je deze statementkleur combineert met neutralere kleuren zal deze goed naar voren komen. Ook is het belangrijk om deze kleur terug te laten komen in verschillende accessoires, zodat het echt een geheel vormt. 

Accentueren met goud

De tweede tip klinkt als een dure optie, maar dit kan echter op een goedkope manier worden opgelost. Je kan namelijk met gouden spuitverf verschillende accessoires een nieuw kleurtje geven. Denk bijvoorbeeld aan een gouden lampenvoet of bijzettafel. Door hier een klein beetje goud aan toe te voegen geef je je interieur meteen een luxe uitstraling. Goud heeft een antieke uitstraling en wordt daarom al snel als chique en luxe gezien. 

Houd het simpel

Een luxe uitstraling wordt onder andere gecreëerd door een opgeruimd huis. Zodra er overal kleine accessoires staan en meerdere kleedjes over de bank neer worden gelegd, benadeelt dit de luxe uitstraling. Een strak en geometrisch huis zorgt ervoor dat je huis niet alleen ruimtelijker, maar ook luxer eruit ziet. 

Materialen

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste materialen kiest voor je interieur. Velours, marmer of helder glas stralen luxe uit en worden hierdoor vaak geplaatst in luxe huizen. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende gordijnen van velours in plaats van dat saaie textiel. Ook een marmeren blad in de keuken geeft je huis een luxe uitstraling. Is marmer te duur? Dan zijn er altijd nog veel alternatieven zoals graniet en leisteen. 
 

Terug naar overzicht