Kies de beste kapstok voor je woning

Kies de beste kapstok voor je woning

Klik hier voor een kapstok die bij jou en je woning past. De herfst komt eraan en dat betekent dat de warme jassen weer uit de kast komen. Met een stevige kapstok weet je zeker dat je jas goed blijft hangen. 

De plek van de kapstok

Voor je naar verschillende soorten kapstokken kijkt, is het belangrijk dat je bepaald waar de kapstok komt. Zoek je er een voor in de gang, of juist voor in je inloopkast? Dit bepaald de verdere vorm en grootte van de kapstok.

Voor een kapstok in de gang is het belangrijk dat hij zwaardere jassen kan dragen. Een garderobe kapstok is juist bedoeld voor meerdere kledingstukken. 

Het juiste type kapstok

Zodra je weet waar de kapstok komt, is het tijd om het juiste type te zoeken. Voor een kapstok in de hal is een stevig formaat nodig. Een staande kapstok geeft stabiliteit, waardoor zwaardere jassen geen probleem zijn.

Een wandkapstok biedt ruimte voor meerdere jassen en kledingstukken. Hierdoor is hij ideaal voor in een inloopkast of wanneer je huishouden uit meerdere personen bestaat. Een plafondkapstok geeft meer ruimte voor bijvoorbeeld een schoenenrek doordat hij hoog boven de grond hangt. Hou er rekening mee dat je deze goed bevestigd, anders valt hij naar beneden wanneer er zware jassen aan hangen.

Het aantal jassen dat je gaat ophangen is een belangrijk onderdeel voor de keuze van het type kapstok. Hoe meer jassen je gaat ophangen, des te groter en steviger de kapstok moet zijn. Kies voor een staande kapstok met garderobestang voor veel jassen. Voor minder jassen is een haakkapstok of plafondkapstok ook prima.

Bron: https://colorhanger.com/cat/plafondkapstokken/

Kledinghangers maken de kapstok stijlvol

Kledinghangers zorgen ervoor dat je je kleding netjes ophangt aan een garderobestang. Dit geeft de kapstok een stijlvolle, opgeruimde indruk. Alle soorten kapstokken komen met varianten van een garderobestang. 

Kies er leuke kledinghangers bij om de kapstok af te maken. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal en de vorm van de kledinghanger. 

Ga voor extra opbergmogelijkheden

Een kapstok met extra opbergmogelijkheden zorgt voor meer ruimte in de kamer. Combineer een opbergruimte met de kapstok zodat de ruimte opgeruimd oogt. Denk bijvoorbeeld aan een kastje boven de kapstok of juist een rek aan de onderkant. Een palfondkapstok leent zich uitstekend voor ruimte aan de onderzijde.

Een hoedenplank boven de kapstok geeft ruimte voor het opbergen van hoeden, tassen en opgevouwen sjaals. Staande kapstokken met garderoberek komen soms met een extra kastje. Zo oogt de kapstok stijlvol en krijg je er extra opbergruimte bij.

Hou het dicht bij jezelf

De belangrijkste vraag bij het kiezen van een kapstok is: wat vind je zelf mooi? De mogelijkheden voor kapstokken zijn eindeloos en dus is er altijd een kapstok die bij je wensen past. Ga niet voor overdreven kleurrijk wanneer je dit niet mooi vind, al past het leuk in de ruimte. Hou de keuze dicht bij jezelf en je kiest automatisch een kapstok die bij je past.
 

Terug naar overzicht