Kleine ruimte inrichting

Kleine kamer inrichten? Dit zijn onze tips!

Misschien woont u iets kleiner dan gemiddeld. Dit kan zijn omdat u bijvoorbeeld in het centrum van een stad woont, alwaar een groot appartement of huis niet te betalen is. Het kan ook zijn omdat u het wellicht gewoon veel fijner en knusser vindt om klein te wonen. Wat de reden ook is: u kunt een kleine woonruimte prima mooi en ruimtelijk inrichten. U kunt natuurlijk niet méér ruimte maken dan er feitelijk is, maar het is wel mogelijk om de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. Daarom geven we u enkele tips: 

Spiegels en lichte inrichting

Wanneer u maar een kleine ruimte tot uw beschikking heeft, kunt u het beste kiezen voor een lichte inrichting. Donkere muren maken uw ruimte optisch namelijk nóg kleiner. Wit is een prima kleur  om op de muren. Kies daarnaast voor een grote spiegel, waardoor u optisch een grotere ruimte creëert. 

Slim inrichten 

Door uw ruimte slim in te richten, kunt u veel ruimte besparen en creëren. Het is bijvoorbeeld handig om een tv op te hangen aan de muur, in plaats van op een tv meubel te plaatsen. Daarnaast is een bank met smalle pootjes een goede optie, omdat u de vloer ónder de bank ook nog ietwat ziet. Dit maakt het net wat ruimtelijker. Ook is het handig om bergruimte tegen de muur te creëren met zwevende plankjes. Hierop kunt u spulletjes én accessoires kwijt. 

Houdt het rustig en opgeruimd

Wanneer u weinig leef- en woonruimte heeft, is het belangrijk om het huis rustig en opgeruimd te houden. Wanneer er enkele spulletjes rondslingeren, wordt een kleine ruimte al vrij snel rommelig. Daarnaast is het ook goed om niet te veel accessoires in een kleine ruimte te plaatsen, om precies dezelfde reden. Ook het mixen van veel drukke printjes maakt een ruimte optisch kleiner. Dus geen flower power bloemen print op de muur en een aztek print op alle accessoires etc. 

Terug naar overzicht