Luxe tassen

Tips voor het kopen van een luxe tas

Heb jij wel wat geld te besteden en wil je ook een luxe tas aanschaffen? Het kopen van een luxe tas doe je echter meestal niet zomaar. In dit artikel geven we een aantal tips om de kans op een miskoop te minimaliseren!

Cost per wear

Een tas kan een echte investering zijn, als je je bedenkt dat je er jarenlang plezier van zult hebben en je de kosten er dus zo uit kunt halen. De aankoopprijs is dan misschien even slikken, maar bij het kopen van luxe items (waaronder ook tassen) geldt het "cost per wear" principe: de prijs van het item moet je delen door het aantal keren dat je hem gebruikt. Dus stel dat je een luxe tas op het oog hebt die €300 kost en die je vervolgens 600 keer draagt. Dan kost de tas je eigenlijk 50 cent per keer dat je hem draagt. Dit is nog altijd beter dan wanneer je een tas van 50 euro koopt en maar 10 keer draag, want dan kost die tas alsnog €5 en is dan uiteindelijk een stuk duurder dan die tas van €300.

Design

Een luxe tas kost dus vaak een lieve duit, maar als je goed nadenkt over welk design je koopt, zul je geen spijt hebben van je aankoop! Koop een luxe tas het liefst in een ontwerp dat zo minimalistisch mogelijk is, want dan is de kans het kleinst dat je er op uitgekeken zult raken. Vermijd allerlei details die trendgevoelig kunnen zijn: die franjes aan een tas zijn dit seizoen misschien helemaal hot, maar zullen volgend jaar misschien alweer erg gedateerd lijken! Let bij het kopen van een luxe tas ook goed op het materiaal, want dit moet van goede kwaliteit zijn. Leer is vaak een goede investering bij tassen, want leer is erg duurzaam en slijt op een mooie manier zonder dat de handtas er smoezelig uit gaat zien.

Terug naar overzicht