Meubels 101: de beste tips en adviezen voor je huis

Meubels 101: de beste tips en adviezen voor je huis

Als je je huis gekocht hebt, kun je ervan genieten het in te richten. Als je een kleinere plaats krijgt, moet je kleinere meubels aanschaffen. Welke reden je ook hebt om meubels nodig te hebben, dit artikel helpt je kennis op te doen over hoe je moet winkelen.

Als je een meubelstuk vindt dat je wilt, wacht dan tot het in de uitverkoop gaat. Dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat je er een goede prijs voor krijgt. Misschien wil je het meteen hebben als je het ziet, maar met een beetje geduld kun je geld besparen op je aankoop.

Als je kleine kinderen hebt, moet je vermijden meubels met scherpe randen te kopen. Kleintjes hebben de neiging vaak te struikelen en te vallen, wat kan resulteren in een reis naar de eerste hulp als je meubels scherpe randen hebben. Zoek in plaats daarvan bij het winkelen voor sofatafels en bijzettafels naar meubels met gerouterde gebogen randen.

Maak, voordat je een meubelstuk koopt, altijd lades en deuren open. Je moet geen meubelstuk kopen als de laden niet helemaal opengaan en gelijkmatig sluiten. Controleer of de deuren goed open blijven staan en goed sluiten. Je moet ook de knoppen of handgrepen controleren om te zien of ze goed vastzitten.

Comfortniveau

Als je een nieuw bed koopt, zorg er dan voor dat je erop gaat liggen om het perfecte comfortniveau voor je te vinden. Vaak vinden mensen die pillowtop matrassen kiezen dat het matras te zacht is als ze het eenmaal thuis krijgen. Om dit te helpen voorkomen ga je in het bed liggen in de houding waarin je slaapt, zodat je zeker weet dat het bij je comfortniveau past.

Vermijd meubels die door spijkers en lijm bij elkaar gehouden worden. Zoek meubels die op de hoeken goed aan elkaar gezet zijn, en niet zomaar aan elkaar gespijkerd zijn. Dit toont de kwaliteit van de constructie en garandeert dat je meubel de tand des tijds zal doorstaan. Ze zijn ook steviger, en kunnen meer gewicht dragen dan goedkopere methoden.

Blijf bij neutrale kleuren voor je voornaamste meubelstukken. Je kunt dol zijn op een bepaalde felle kleur of patroon, maar zul je er over 10 jaar nog van houden? Kies in plaats daarvan neutrale kleuren voor de hoofdmeubelen in je kamer en gebruik accentdecoratie om kleur in te brengen. Je zult blij zijn met je beslissing als de tijd komt om opnieuw in te richten.

Als je van plan bent enkele grote meubelstukken te kopen, zorg er dan voor dat je stukken kiest die bij je gezin en je levensstijl passen. Een mooie witte suède bank zou een uitstekende keuze kunnen zijn voor een vrijgezel of een stel zonder kinderen. Dit is misschien geen goede keuze voor mensen die kinderen of huisdieren hebben. Eén keer morsen zou de stof kunnen verpesten of een huisdier dat erop springt zou de kussens kunnen scheuren.

Keuken

Als je geld wilt besparen bij het vervangen van meubels, moet je eens kijken of je eerder gekochte meubels kunt kopen. Met een beetje ellebogenwerk kun je een ouder uitziend stuk dat over het algemeen in goede staat is gemakkelijk omtoveren. Wat ook heel handig is en metteen geinstalleerd kan worden is de Quooker Fusion. De 3 in 1 kraan Quooker Fusion biedt je met één kraan direct warm, kokend en koud water.

Een optie die goed werkt voor gezinnen die aan eettafels eten is het kopen van een soort tafel met een tegelblad. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en het vlakke oppervlak kan snel ontsmet worden. Je vindt zulke tafels zowel met stoelen als met zitbanken.

Al het hier gegeven advies zal je van pas komen als je meubels koopt. Welk soort meubel je ook wilt kopen, de hierboven opgenomen tips zullen je helpen iets te vinden dat goed gemaakt en betaalbaar is. Neem je tijd, geniet van het proces, en verander je huis van een lege huls in een comfortabele, uitnodigende plek om te zijn. De Fusion Quooker is verkrijgbaar in 4 varianten, die te vinden is op de website van Keukenspeciaal.nl

Terug naar overzicht