Moderne slaapkamer inrichten

Moderne slaapkamer inrichten

Bij de inrichting van een moderne slaapkamer wordt er gewerkt met strakke lijnen en materialen. Een moderne slaapkamer zorgt met deze strakke vormgeving voor een rustige omgeving waar u zich lekker kunt ontspannen en gegarandeerd bent van een heerlijke nachtrust. Deze ontspannen sfeer ontstaat doordat u optimaal gebruik maakt van uw ruimte en onnodige accessoires achterwege laat. Wij geven u enkele tips over hoe u een moderne slaapkamer kunt inrichten:

Meubilair

Met meubels op maat kunt u uw slaapkamer volledig naar wens en smaak inrichten. Door op maat gemaakte meubels te gebruiken sluit de indeling aan bij de beschikbare ruimte waardoor er openheid in uw slaapkamer wordt gecreëerd. Inbouwkasten passen bijvoorbeeld perfect in een moderne slaapkamer: praktisch, vernieuwend en ruimtebesparend in één.

Verlichting

Ook verlichting vormt een belangrijk onderdeel wanneer u een moderne slaapkamer gaat inrichten. Welke verlichting u kiest voor een moderne slaapkamer is afhankelijk van de plek waar de verlichting hangt. Vormt de verlichting de blikvanger in uw slaapkamer? Dan kunt u het beste kiezen voor organisch gevormde en sculpturale lampen.

Ook verlichting die geen plaats inneemt past helemaal thuis in een moderne slaapkamer. De oplossing hiervoor zijn inbouwspots die helemaal aansluiten bij een modern interieur.

Raamdecoratie

Wanneer u een moderne slaapkamer gaat inrichten, is het belangrijk dat u de raamdecoratie niet vergeet. Raamdecoratie maakt uw moderne slaapkamer namelijk helemaal af en zorgt voor een mooi geheel. Welke raamdecoratie u kiest voor een moderne slaapkamer is afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren. Wilt u de strakke vormgeving iets warmer maken? Kies dan voor een vouw- of rolgordijn in natuurlijke en effen kleuren. Voor een ultieme moderne look zijn aluminium jaloezieën uiterst geschikt.

Vloeren

Ook in een slaapkamer kunt u het best een gladde, neutrale en tijdloze vloer kiezen voor een moderne look. Om uw moderne slaapkamer een industriële touch te geven kunt u ook kiezen voor een betonvloer of grote keramische tegels in grijstinten.

Wanneer u liever meer warmte toevoegt in uw moderne slaapkamer, zijn parket of laminaat de oplossing en geven uw moderne slaapkamer een warm tintje.

 

Ook een moderne slaapkamer kunt u afmaken met leuke accessoires waarmee u sfeer in uw kamer brengt, maar houd het wel beperkt om de moderne sfeer niet te overheersen. Voeg bijvoorbeeld wat kussens met leuke kleuren en designs aan uw bed toe om een gezellige sfeer te creëren.

Terug naar overzicht