Moe van je decor? Interieur tips die kunnen helpen

Voldoende verlichting

Zorg voor voldoende verlichting in elke kamer van je huis. Dit kan vereisen dat je wat planning doet over waar je je lampen of kroonluchters moet plaatsen. Als je een grote kamer hebt, zul je de lampen strategisch moeten plaatsen om door de hele ruimte te filteren.

Integreer heldere kleuren in je huis om een heel lichte stemming te scheppen voor je vrienden, familie en gasten. Je kunt dit doen door een heldere bank of kussens in je woonkamer te zetten. Deze kunnen elke maat hebben die je zou willen en in elke kleur die bij je bijzondere ruimte past. Het plaatsen van zwarte shutters geeft elke kamer een luxe element en zorgen voor een sfeersvolle omgeving. Ze passen bij elke interieurstijl en geven de kamer een stijlvolle en moderne uitstraling.

In plaats van je laden en kasten in je slaapkamer en keuken te vervangen, koop je nieuwe knoppen en handgrepen. Alleen al een vleugje zilver op een handvat, of een felle nieuwe knop, kan oude stukken weer tot leven wekken. Denk na over de sfeer die je wilt, en kies dienovereenkomstig kleine stukken. Je hoeft niet veel geld uit te geven, en je zult toch verbetering zien.
Probeer een accentmuur. Als je witte muren je gek maken, maar je wordt overweldigd door kleurkeuzes en bent bang dat je een fout maakt, dan kan een accentmuur het antwoord zijn. Door slechts één muur te schilderen, voeg je een knal van kleur toe aan je ruimte zonder het risico te lopen dat het overheerst. Probeer dit eens op de muur achter een bed, onder een ontbijtbar, of zelfs op het plafond!

Wanneer je een van je kamers gaat schilderen, wees dan creatief. Online gegevensbanken kunnen je helpen uit te zoeken hoe je het interieur van je huis kunt inrichten. Creatief zijn met muurverf kan een kamer in een mum van tijd van saai in een inspirerende maken.

Budget 

Een geweldige interieur-tip voor budget-minded personen is je kamers helemaal om te gooien. Maak van je kantoor de slaapkamer en van je slaapkamer het nieuwe kantoor! Met totaal verschillende functies, meubels en decoraties krijgt elke nieuwe kamer een geheel nieuwe uitstraling en persoonlijkheid. Het is ook een totale en plezierige verandering voor jezelf, die niets kost. Er kunnen ook shutter op maat besteld worden tegen een redelijke prijs. 

Vraag altijd een tweede mening! Heb je ooit een vloerkleed of een kussensloop gekocht waarvan je dacht dat ze er geweldig uitzagen, om later te besluiten dat ze een beetje smakeloos waren? Foto's van voorwerpen die je mooi vindt aan je vrienden of familieleden laten zien, kan je helpen voorkomen dat je aankopen doet waar je spijt van krijgt. Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar een ander perspectief kan je helpen dingen op te merken die je misschien over het hoofd gezien had.

Als je een tijd lang dezelfde inrichting en meubilair hebt, kan dat een heel saai huis opleveren. Spetter wat kleur op de muren, hang oogverblindende gordijnen op en keer alles binnenstebuiten tot je je inrichtings Zen gevonden hebt! Hopelijk heeft dit artikel je leuke ideeën en nieuw gevonden inspiratie gegeven. 

Terug naar overzicht