Tips over koken die je moet weten

Currypaste

Het is altijd handig om een huisgemaakte currypasta in huis te hebben. Een huisgemaakte currypasta smaakt veel beter dan een kant-en-klare currypasta. Zo bepaal je zelf wat erin gaat én hiermee vermijd je conserveringsmiddelen en toevoegingen. En het is helemaal niet zo moeilijk en ingewikkeld als de meeste mensen denken. Het gebruik van een blender of een keukenmachine is natuurlijk veel makkelijker voor het maken van currypaste

Doe bij het sauteren altijd olie aan de zijkant van de pan. Als je tijdens het koken meer olie in de pan nodig hebt, doe dat dan nooit in het midden van de pan. Voeg het toe aan de zijkant van je pan. Op die manier zal de olie voldoende verhit zijn tegen de tijd dat ze het voedsel bereikt.

Als je van plan bent te grillen, zorg er dan voor dat je je steaks minstens een uur van tevoren uit de vriezer haalt, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Zo kun je ze gemakkelijker bereiden en de kwaliteit bereiken die je zoekt door ze op de grill te bereiden.

Als je voor je gezin kookt, probeer dan niet aan één stijl vast te houden. Als je steeds weer dezelfde maaltijd kookt, kan het saai worden en je gezin zal afgestompt raken van de gerechten die je maakt. Verander de dingen elke avond, zodat je nieuwe maaltijden en keukens aan je gezin kunt voorstellen.

Je moet je vlees in bruikbare porties verdelen voor je het invriest. Je kunt je vlees scheiden en de porties in boterhamzakjes bewaren. Je kunt de boterhamzakjes dan in diepvrieszakjes doen. Zo kun je je vlees perfect portioneren en de diepvrieszakjes steeds opnieuw gebruiken.

Anti-aanbakspray

Gebruik bij het koken van een maaltijd of tussendoortje anti-aanbakspray. Anti-aanbakspray zorgt ervoor dat voedsel niet aan de pan blijft kleven, zonder onnodige vetten en calorieën toe te voegen. Er zijn sprays die gearomatiseerd zijn, zodat je dezelfde smaak krijgt als wanneer je boter had gebruikt.

Als je een gerecht maakt waarbij je dunne reepjes vlees nodig hebt (fajitas, Chinees), vries je vlees dan ongeveer 20 minuten in voor je het snijdt. Zo kun je het vlees heel gemakkelijk in dunne reepjes snijden. Je vindt dit misschien een beetje vreemd klinken, maar het zal zeker helpen.

Een zelfgekookte maaltijd houdt je portemonnee groot, je maag klein en je gezin tevreden. Hoewel we misschien niet allemaal 's werelds volgende grote chef-kok kunnen zijn, kunnen de adviezen die je gelezen hebt er toch voor zorgen dat je maaltijden kookt die een grote glimlach op het gezicht van jou en je gezin toveren. Bij de website van thekitchenarylab.com vindt je de beste keuken apparatuur voor jouw keuken.

Terug naar overzicht