Top 10 exclusieve kleding merken

Top 10 exclusieve kleding merken 

Kleding dragen we allemaal. De ene van veel kleuren en patronen, de ander houdt meer van zwart en effen. De ene geeft graag veel geld uit aan kleding en de ander geeft het geld liever uit aan andere dingen. Hieronder bespreken we de top 10 duurste kledingmerken. 

Armani 

Dit modehuis werd opgericht in 1975 door de Italiaanse Giorgio Armani. Sindsdien is het bekend over de hele wereld. Gemiddeld betaal je voor een kledingstuk van Armani €1000,-. Naast het hoofdmerk is er ook een goedkopere lijn genaamd ‘EA7’. Deze lijn is betaalbaarder. 

Versace 

Versace werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. Hij werd in 1997 vermoord. Na zijn dood namen zijn zus Donatella Versace en zijn broer Santo het modehuis over. Gemiddeld betaal je voor een Versace kledingstuk  €1000,-. 

Ralph Lauren 

Ralph Lauren werd geboren in een achterstandswijk in New York. Hij begon met de naam ‘Polo Fashions’ en verkocht alleen stropdassen. Tegenwoordig is het bedrijf enorm en verkopen ze van alles.  Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan 5 miljard dollar! 

Dior 

Het eerste Franse merk op de lijst. Christian Dior richtte het merk op in 1946 vanuit Parijs, de stad van de liefde. Helaas stierf de ontwerper in 1957 aan een hartaanval. Yves Saint Laurent kreeg de leiding over Dior. Het modehuis zet elk jaar miljarden om. 

Parda 

De allereerste winkel van Prada werd in 1913 geopend in Milaan. Dit Italiaanse merk is enorm succesvol en verdient miljarden. Voor een kleine handtas betaal je al snel €1000,-. 

Chanel 

Chanel werd in 1910 opgericht door de bekende Coco Chanel. Ze begon met parfum, maar is uitgegroeid tot een enorm merk met veel verschillende producten. Toen Coco in 1971 overleed nam de ontwerper Karl Lagerfeld het over. 

Hermès 

Hermes is het meest exclusieve tassenmerk in de modewereld. Het merk komt oorspronkelijk uit Parijs en is opgericht door Thierry Hermes. De bekendste tassen van Hermès zijn de Birkin en de Kelly. 

Louis Vuitton 

Een van de oudste merken is Louis Vuitton. Het werd namelijk in 1854 opgericht door Loius Vuitton Malletier in Parijs. Het merk begon eerst met reiskoffers. Nu is het uitgegroeid tot een gigantisch modehuis. 

Gucci 

Gucci is een enorm populair merk. Het wordt gedragen door jong en oud. In 1921 opende Guccio Gucci zijn eerste winkel in Italië. Het merk groeide enorm snel en is nu wereldwijd bekend bij iedereen. 

Oscar de la Renta 

Dit merk is niet het bekendste merk, maar wel de duurste ter wereld. Het merk staat vooral bekend om haar prachtige, tijdloze trouwjurken. De oprichter en ontwerper Oscar overleed in 2014. Veel bekende mensen droegen de trouwjurken van Oscar de la Renta. 
 

Terug naar overzicht