Top luxe Horloge merken van de wereldĀ 

Top luxe horloge merken van de wereld 

Horloges zijn een van de must-haves die iedereen moet hebben. Een horloge is praktisch, maar je kunt er ook een statement mee maken. We bespreken vandaag de top luxe horloge merken en waarom dit de topmerken zijn. Dit zijn de merken waar je naar moet kijken om een prachtig horloge te vinden waar je een statement mee kan maken of jarenlang op kunt vertrouwen. 

Cartier 

Cartier is een Frans juwelenhuis en staat vooral bekend om haar sieraden, maar het merk heeft ook prachtige horloges. Cartier horloges hebben een elegante en luxe stijl. Er zijn ook maar vijf modellen uitgebracht door Cartier, op deze vijf modellen zijn variaties mogelijk. Je kan je goed onderscheiden met dit elegante horloge! 

Rolex 

Een bekende in de horlogewereld is Rolex. Het merk is van oorsprong Engels en werd in 1905 opgericht. Rolex onderscheidt zich door middel van de horlogekast die ze hebben ontwikkeld. In 1925 kwamen ze uit met de Oyster, een waterdichte, vuilwerende en schokbestendige horlogekast. Na een duik van 11 kilometer functioneert het horloge nog steeds. Een horloge dat zeker tegen een stoot kan. Naast dat het functioneel is, is het horloge ook stijlvol. 

IWC

Van oudsher komen de kwalitatieve horloges uit Zwitserland. Hier hadden ze de techniek perfect onder de knie. IWC, International Watch Company, werd in 1868 opgericht in Zwitserland. Dit horlogemerk probeert een brug te slaan tussen Amerikaanse technologie en Zwitserse vakmanschap. IWC was het eerste merk dat gebruikmaakt van titanium in horloges. De ontwerpen van IWC lopen erg uiteen, ze produceren klassieke modellen maar ook sportieve modellen. 

Omega 

Een ander bekend Zwitsers merk is Omega. Omega werd in 1848 opgericht en richt zich op de kwaliteit van de horloges. Omega ontwikkelde een nieuw mechanisme dat nauwelijks smeer nodig heeft en hierdoor minder onderhoudsbeurten nodig waren. 
De horloges van Omega werden gedragen door NASA astronauten tijdens de bemande maanlanding in 1969. 
Omega maakt nog steeds kwalitatief goede horloges. Daarnaast zijn ze zich aan het richten op het ontwikkelen van duikhorloges. 

Blancpain

Naast de Zwitsers konden de Fransen er ook wat van. Het Franse horlogemerk werd in 1735 opgericht door een familie die besloot om zich te richten op de ambacht van het maken van horloges. Twee eeuwen lang was het een echt familiebedrijf, echter werd het in 1932 overgenomen. De kernwaarden van de familie worden nog steeds in acht genomen. De horloges worden nog steeds gemaakt op de traditionele manier wat in 1735 zo belangrijk was.
 

Terug naar overzicht