Zo kan je het beste ongedierte bestrijden

Zo kan je het beste ongedierte bestrijden

Heb je last van ongedierte in je tuin, dan zijn er een aantal tips die je hier vanaf kunnen helpen. Dit gaat in het bijzonder om het verdrijven van mollen. Mollen kunnen namelijk voor veel schade zorgen in jouw tuin. Hierdoor kan bijvoorbeeld een deel van jouw gazon beschadigd raken. Ook kunnen planten en andere gewassen hierdoor kapot gaan. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer je een mol rond je tuin hebt. Een eerste manier om dit te doen is door carbid voor schieten kopen voor in de tuin.

Carbid voor tegen mollen

Door gebruik te maken van carbid, kan je eenvoudig en snel mollen verdrijven in je tuin. Door namelijk carbid te schieten, creëer je een krachtige knal die mollen afschrikt. Hierdoor hoef je dus voorlopig niet meer bang te zijn voor mollen in jouw tuin. Ook leuk is dat je de carbid ook nog kunt gebruiken voor oud en nieuw. Je kunt dan de melkbus weer opnieuw laden en deze gebruiken voor je eigen plezier. Wanneer je dus carbid in huis haalt, kan je hier dus naast ongedierte mee bestrijden ook zelf plezier beleven.

Hoe werkt carbidschieten precies?

Heb je nog geen ervaring met carbidschieten, dan zijn er een aantal punten waarop je moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te beginnen met een starters set. Je hebt dan een melkbus met deksel en carbid om de knal mee te veroorzaken. De carbid zijn kleine brokjes waarmee je meerdere knallen kunt veroorzaken. Nu is het tijd om carbid te schieten. Na het toevoegen van de brokjes moet je ook water toevoegen. Vervolgens doe je de bal op de melkbus, zodat de carbid klaar voor gebruik is. Je kunt nu schieten door een fakkel te gebruiken.

Welke bestrijdingsmiddelen zijn er nog meer?

Naast carbidschieten zijn er nog andere manieren voor mollen verjagen. Denk allereerst aan het gebruik van mollengaas. Met dit gaas zorg je ervoor dat mollen niet meer de ruimte krijgen om te graven. Hierdoor zal je dan ook geen last meer hebben van allerlei soorten bulten op de grond. Je kunt het gaas gemakkelijk online bestellen door het op maat te laten maken. Dit doe je door de afmetingen te kiezen, zodat deze overeenkomen met jouw tuin. Het installeren van het gaas is tevens erg snel te doen, zodat je zo snel mogelijk mollen kunt verdrijven.

Kies voor een duurzame methode

Een laatste optie die je kunt hanteren is volledig duurzaam en natuurlijk. Het gaat hier om een voedingssupplement dat je in de grond strooit. Wanneer je dit supplement in de grond strooit, gaat het poeder de verbinding aan met de grond, waardoor er een onaangename geur ontwikkelt. Deze geur is ook voor mollen niet prettig, waardoor ze dan ook snel weg van jouw gazon zullen gaan. Het prettige aan deze methode is dat het, naast het natuurlijke karakter, erg efficiënt is. Dit betekent dan ook dat je binnen een kort tijdsbestek geen last meer zult hebben van mollen in jouw tuin.

Terug naar overzicht